torstai 9. toukokuuta 2013

Hobitti: Odottamaton matka

Matilla lienee ollut etiäisiä hänen valitessaan leffaa, jota katsoisimme junassa. Meidän oli tarkoitus matkustaa Berliinistä Fredericiaan ja sieltä Kööpenhaminaan. Matka on aika ajallisesti aika pitkä, lähtö oli 11.25 ja saapuminen vasta 19.18, joten ajattelimme kokeilla elokuvan katsomista junassa. Matti valitsi otsikon elokuvan.

Lähtiessämme hotellilta alkoi sataa. Saavuimme siis Berliinin päärautatieasemalle uitettuina koirina puolitoista tuntia ennen junan lähtöä. Asema on suuri ja moderni ruokapaikkoineen ja kauppoineen, joten tekemistä kyllä löytyi. Vartti ennen junan lähtöä siirryimme raiteille odottamaan.

Yht´äkkiä kuulutukset alkoivat saksaksi ja lähinnä tunnistimme niistä sanan poliisi. Ihmiset näyttivät hiukan kärsimättömiltä ja junat alkoivat olla myöhässä.

11.25 näytti siltä, että junamme laituri oli vaihtunut. Kävimme kysymässä mitä on tapahtunut ja junamme oli myöhässä 20 minuuttia onnettomuuden vuoksi. Lisäksi vaunu, johon meidän piti mennä ei tulisikaan vaan vaihtaisimme Hampurissa oikeaan junaan.

Odottimme infotaulujen edessä. Juna olikin myöhässä 30 minuuttia. Sitten 40 minuuttia, sitten tunnin, sitten se toivottavasti tulisi 20 minuutin kuluttua. Puolitoista tuntia odotettuamme juna vihdoin saapui.

Raahauduimme junaan laukkujemme kanssa ja totesimme, että vaihto Fredericiassa oli auttamatta menetetty. Kuulutus (tällä kertaa myös englanniksi) kertoi, että niin oli vaihto Hampurissakin. Onneksi tiesimme, että junamme menisi Nyköpingiin ja sieltä olisi bussiyhteys Kööpenhaminaan. Se vaihtoehto oli esitelty meille kun valitsimme junaa.

Matti kysyi voisimmeko vaihtaa niin, että matkaisimme junalla ja bussilla. Se onneksi sopi.

Matka oli varsin vaiherikas, sillä juna Nyköpingiin menee lautan sisälle kun siirrytään Saksasta Tanskaan. Matkustimme tänään siis junalla, lautalla ja bussilla. Varsin odottamaton matka!

jk. jos Berliinissä söin hyvin, niin tämä päivä on ollut gastronominen painajainen= aamupala, terveyssmoothie, kylmä hodari ja suklaata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti