keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Joukkoliikenteestä ja vähän muustakin


Olemme kaikissa reissumme kaupungeissa, pientä Reimsiä lukuunottamatta, käyttäneet joukkoliikennettä. Ranskassa metrolla oli näppärä kulkea pitkin kaupunkia. Pariisi on, kuten Berliinikin, täynnä pieniä kaupunginosia, joissa kaikissa on oma tunnelmansa. Kävellen kaupunki olisi liian suuri, kuten Berliinikin.

Pariisilla ja Berliinillä on muitakin yhtymäkohtia. Molemmissa on kauniita katuja ja vihreitä kujia. Pariisissa toki enemmän kuin Berliinissä, koska kaupunki säilyi pommituksilta 2. maailmansodassa. Berliini on kuitenkin ripeämpi ja tehokkaampi kuin Pariisi, lukuunottamatta metroa. Sorry vaan saksalaiset, tässä ranskalaiset ovat parempia.

Tänään ajelimme pitkin Berliiniä myös bussilla. Täällä kulkevat kaksikerroksiset bussit, joiden yläkerrasta on hauska katsella kaupunkia. Tällä kertaa meillä oli voimassaolevat liput, toisin kuin Amsterdamissa.

Amsterdamissa käytimme varsin vähän joukkoliikennettä (eli raitiovaunua), koska kaupunki on tarpeeksi pieni kulkea kävellen. Menimme kuitenkin yhtenä iltana hotellillemme raitiovaunulla ja saimme loistavan ajatuksen jatkaa linjaa pitkin eteenpäin.

Seikkailu tuntui hauskalta siihen saakka, kunnes tunnin lippu alkoi kulua umpeen ja raitiovaunulinjan pää ei ollutkaan näkyvissä. Meillä ei ollut yhtään rahaa, jolla ostaa seuraava lippu. Hermoilin ja sanoin Matille, että seuraavalla hyppäämme pois. Niin teimme ja Mattia nauratti, koska seuraava oli päätepysäkki.

Ratikka takaisin päin tuli pian, mutta yrittäessämme leimata lippuja, ne eivät toimineetkaan. Kävi ilmi, että ne olisi pitänyt leimata ulos edellisessä ratikassa. Sitä siis tarkoitti ratikan kuulutus: "Please remember to check out". Onneksi raitiovaunun täti antoi meidän matkustaa pummilla takaisin hotellille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti