perjantai 3. toukokuuta 2013

Taidetta ja timantteja


Tänään päätimme sivistää itseämme van Gogh-museossa. Lähdimme sinne suhteellisen aikaisin, koska arvelimme, että museoon on jono. Arvelumme osui oikeaan ja asetuimme jonoon. Hetken kuluttua museo-opas käveli pitkin katua huutaen: "Eleven o`clock tickets!" Olimme pyörällä päästämme ja kysyimme jonossa olevalta pariskunnalta, mitä opas tarkoitti. Liput piti ostaa erilisestä lippukioskista ja niitä sai tietyille ajoille. Pariskunta oli ostanut lippunsa edellisenä päivänä eikä saanut enää saman päivän lippuja. Liputhan olisi voinut varata myös netin kautta...

Jonotimme siis ostamaan liput. Tämä jono eteni pikaisesti. Ehdimme ostaa ja syödä jäätelöt välissä. Saimme liput samalle päivälle kello kolmeksi. Van Gogh-museo sijaitsee ns. museoaukiolla, jossa on myös Rijksmuseo ja timanttimuseo. Tappaaksemme aikaa, menimme timanttimuseoon.

Museosta löytyi jäljennöksiä timanteista ja tietoa timantin käsittelystä sekä koruja ja kruunuja. Museokierroksen jälkeen paistattelimme päivää pihalla ja Matti hinkusi viereiseen timanttikauppaan.

Kauppa oli varsin ylellinen ja myyjät erittäin ystävällisiä. Kaupasta löytyi miehille kelloja, vöitä ja  sytyttimiä. Naisille oli tarjolla esimerkiksi kaulakoru, joka maksoi yhtä paljon kuin meidän talomme. Lisäksi kaupasta pystyi ostamaan yksittäisiä timantteja.

Timanttikaupan jälkeen menimme jonottamaan kello kolmen lippujen kanssa van Gogh-museolle. Museo oli varsin kattava esitys taiteilijasta ja hänen tuotannostaan. Erityisen ihania olivat mielestäni kasviaiheiset työt.

Kukkiva mantelinoksa

Iirikset

Kukkivat puut


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti