keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Äidin neuvot

Kävin viikonloppuna Järvenpäässä viemässä kummityttöäni ensimmäistä kertaa teatteriin. Samalla keskustelin äitini kanssa tulevasta reissustamme ja erityisesti Pariisista, jossa äiti ja iskä ovat käyneet 90-luvulla. Käsittääkseni heidän matkansa oli jonkinmoinen häämatka-joka-tehtiin-hyvin-hyvin-myöhään.
Muistikuvani on, että sain tuolta reissulta tuliaisiksi mustan samettihatun. 

Vanhempani olivat hankkineet matkaoppaan, jonka äiti tyrkkäsi laukkuuni yhdessä Italian phrase bookin kanssa. Nyt olemme siis hyvin varustautuneita. Vuonna -93 julkaistun matkaoppaan ja italian kielen fraasien kanssa ei voi mennä vikaan. 



Lisäksi sain tietää, missä kannattaa ehdottomasti käydä Pariisissa. Äiti ei ehkä ihan ymmärtänyt viiden kuuden päivän rajallista aikaa, sillä listalta löytyivät ainakin Louvre (varaa vähintään yksi päivä), Versailles (varaa vähintään yksi päivä), Notre Dame, Orsayn museo, Montparnassen hautausmaa ja Eiffel-torni. Lisäksi joka päivä pitää syödä croisantteja ja istuskella katukahviloissa. Seinen risteily oli myös listalla.

Kuvassa oleva matkaopas sanoo Seinen risteilyistä näin: "Vesibussien kaiuttimista turistiparkojen korviin kajotettavat selostukset ovat uskomattoman banaaleja....Kukaan pariisilainen ei suostuisi lähtemään tällaiselle laivamatkalle."

Vaikka opaskirjanen saattaa olla hiukan snobi (vai ehkä hipsteri?), en usko, että Pariisiin on mahdollista mennä olematta edes hiukan kliseinen. Toivottavasti ei kuitenkaan noin järkyttävän kliseinen kuin matkaoppaan kansikuva antaa näyttää. Mielestäni hiukan banaalia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti