perjantai 29. maaliskuuta 2013

Ja siitä se ajatus sitten lähti

Matti oli lukenut keskiviikkona Ilkkaa kototilallaan. Meille ei enää sitä tule, koska lehteä käytettiin lähinnä sytykkeenä. Luonnollisin tilanne sen lukemiseen olisi aamulla. Jos herää klo 5.00 töihin, ei sanomalehden luku kuitenkaan ole aamutekemisien topkympissä.

Keskiviikon 27.3. Ilkassa oli ollut mielenkiintoinen juttu, jonka mieheni oli hellin kätösin repinyt lehdestä ja tuonut kotiimme. Luulin ensin, että se on sytyke, sillä paperi makoili hellan päällä. Mutta ei, nyt Matti on alkanut suunnittelun.

Jenni Räinän juttu kertoi Champagne-Ardennen maakunnasta. Kuohuviinien ystävänä Matti haluaa nyt sinne. Katselin netistä tietoa Champagne-Ardennen´stä ja ilmeisesti siellä tekemiseksi suositellaan Notre Damen oloisen kirkon näkemistä ja shampanjan juomista eri viinitiloilla. Sopii minulle. 

Vierailu alueella on kuitenkin riskialtis, koska Matti todella ostaa niitä shampanjoita. Erään matkan jälkeen se tuli kotiin ja kaivoi tuliaiskassia. Ensimmäinen shampanja oli muistaakseni Veuve Clicquot ja sitten sieltä tuli esiin Dom Pérignonin Vintage 2000-pullo... Ja kyllä olemme uskaltaneet juoda sen, myös 2003-version. En ole vakuuttunut kestääkö budjettimme tällaista maakuntamatkailua.

Lisäksi Champagne-Ardennen´stä meidän pitäisi siirtyä Chiantin kasvatusalueelle. Pitäisiköhän alkaa harjoitella?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti