perjantai 22. maaliskuuta 2013

Turvallisuussuunnitelma

Huomaan, että yksityisen sosiaalipalvelualan yksikössä työskennellessä pitää lakisääteisesti varautua kaikkeen mahdolliseen. Työaikana tehtyjen pelastussuunnitelmien, turvallisuusselvitysten ja suoja- ja turvatoimenpiteiden päivityksien opit alkavat varoittamatta valua myös arkielämään. Olen tehnyt käsilaukkuuni pienestä Marimekon pussukasta ensiapulaukun, josta löytyy mm. särky- ja närystyslääkkeitä, rakkopuikko ja käsirasvaa (jossakin vaiheessa siellä oli myös käsidesi!).

Matkalle lähteminen on sen verran jännittävää, että nykyinen ea-pussukka paisunee reissulle laukuksi. Sen sisältöön en toistaiseksi ole uhrannut ajatusta, mutta varmasti vähintään kyypakkaus ja sidetarpeet on otettava mukaan. Tajusin myös tällä viikolla pohtivani mahdollista taskuvarkautta ja siihen varautumista. Olen siis päättänyt vetää rajan siihen, että a) pussukka-kokoinen ea-pussukka saa riittää b) meitä ei ryöstetä.

Kaikki tämä saattaa johtua siitä, että annoin turvallisuuspirulle pikkusormen ja se vaativasti hamuaa jo kyynerpään korkeudella. Pikkusormena tässä tapauksessa toimi eurooppalainen sairaanhoitokortti.

Kortti saattaa kuitenkin olla järkevä ja taloudellisesti kiva hankinta. Ilmajoen terveyskeskuksessa terveyskeskusmaksu ilman tätä korttia ulkomaalaiselta henkilöltä oli lähes 200 e. Kortti oli myös helppo tilata Kelan nettisivuilta (oikeasti helppo!). Verkkopankkitunnuksilla tunnistautumisen jälkeen kortin sai kotiin parissa päivässä. Lisäksi Kela lähettää uuden kortin kotiin, kun kortti vanhenee 2 vuoden välein. Täältä semmoisen saa:
Eurooppalainen sairaanhoitokortti


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti