Eilen kävimme hankkimassa liput
Reimisistä seuraavaan matkakohteeseen, Amsterdamiin. Vaikka
alkuperäinen suunnitelmamme oli lähteä Italiaan, päädyimme
kuitenkin pyörimään keski-Euroopassa. Amsterdamin jälkeen
suuntaamme Berliiniin ja sieltä pikku hiljaa kotia kohti. Italian
”Talo Toscanasta”-reissu tehdään myöhemmin.
Lipunmyynnissä oli, yllättäen, jono.
Jonotusaika oli kuitenkin kohtuullinen, n. 15 minuuttia. Tiskillä
kävi ilmi, että Ranskassa juniin varataan interrail-matkustajille
vain tietty määrä paikkoja. Vappupäivänä kaikki paikat olivat
menneet. Pahaksi onneksi olimme jo varanneet hotellin edullisesti
ilman peruutusoikeutta. Seuraavalle päivälle oli kaksi paikkaa ja
pohdimme jo, että yhden hotelliyön menetys ei olisi niin kovin paha
juttu. Sitten ne kaksi paikkaa hävisivät. 3.-7.5. ei löytynyt
yhtään interrail-lähtöä. Niinpä ostimme täysihintaiset liput.
Onneksi tämä kävi näin lyhyellä pätkällä.
Hotellimme Amsterdamissa on bongattu
taasen Helena Petäistön kirjasta. Se on nimeltään Hotel De Filosoof. Minua filosofi-teemainen hotelli viehätti heti. Ainakin
voin leikkiä olevani intellektuelli. Onneksi hotellin aulassa
filosofiaa käsittelevät teokset ovat todennäköisesti hollanniksi
ja englanniksi. Voin rauhassa keskittyä Riku Korhosen ”Nuku
lähelläni”-kirjaan.
Viimeisenä Reimsin iltana
hulluttelimme vappuaaton kunniaksi. Kävimme brasseriessa syömässä.
Brasserien ja bistron ero on Wikipedian mukaan siinä, että
brasseriessa on pöytäliinat ja painetut ruokalistat. Varsin fiiniä
siis!
Alkuun Matti otti etanoita, jotka
olivat oikein herkullisen valkosipulisia. Ja tähän on tultu -
kaksitoista vuotta kasvissyöjänä, nyt kanafarmarin vaimo tilaa
hanhenmaksaa alkuruuaksi. Se oli kuitenkin järkyttävän hyvää.
Erityisesti shampanjan kanssa. Luullakseni en ole koskaan syönyt
mitään niin ylellistä.
Pääruuaksi Matti söi
simmental-naudan entrecoteeta ja minä tonnikalaa. Itse söin
brasserien tarjouslistan ruokia. Monessa paikassa rajatun menun saa
erikoishinnalla. Menuja voi valita erilaisia: alkuruoka+pääruoka,
kaikki kolme, pääruoka+viini jne. Brasserie Flossa kolme ruokalajia
maksoi alle 40 €.
Jälkiruualla huijasimme vähän. Minun
rajatulla listallani ei ollut uutta suosikkiani Cafe gourmandia, joka
on monta pientä jälkiruokaa ja kahvi. Matti taas ei ollut syönyt
menua ja halusi kovasti creme bruleeta, joka oli listallani.
Vaihdoimme siis pöydässä jälkkärit päittäin.
Vappuaatto päättyi kuplivassa
tunnelmissa istuessamme hotellin baarissa siemaillen
shampanjadrinkkejä. Erityisesti Cham Cham maistui mainiolta!
Tänä aamuna lähdimme Pariisin kautta Amsterdamiin. Ranskaan on pakko vielä palata!
Sulla on kiva ja informatiivinen blogi ja olet ilahduttavan ahkera bloggailija! Tätä on hauska käydä lukemassa ja fiilistellä teidän matkakokemuksia.:)
VastaaPoistaMä oon käynyt lukemassa myös sun talsinkilais-blogia ja on mielenkiintoista lukea juttuja siitä, millaista on asua ulkomailla hetki. Kuitenkin tällainen perus-turistina-olo on hiukan erilainen kokemus.
VastaaPoistaKauniita kuvia jälleen!
VastaaPoista