Kypsytystä tynnyreissä |
Vanhan kertauksena kävimme läpi shampanjan valmistuksen läpi. Eilisestä tekstistä unohdin, että kun shampanjan sakka poistetaan, pullon yläosa jäädytetään. Näin sakka jäätyy ja tulee ulos paineella kun korkki avataan. Muista asiavirheistä en voi syyttää huonoa englannin puhumista (eilen Mumm`n opas oli britti) vaan valitettavasti ymmärryspuolta.
Shampanjan kypsennystankki |
Tehdas oli hmm... rustiikkinen laitos. Mumm`lla oli panostettu shampanjan mystifiointiin ja meidät vietiin pimeisiin kellareihin, joissa valaistus oli hienosti suunniteltu. Siellä emme edes päässeet varsinaisiin tuotantolaitoksiin. Ehkä he pelkäsivät, että metalliset tankit pilaavat illuusion. Charles de Cazanovilla viittoiltiin auliisti pihalle kohti tankkiautoa, kun kysyin millä neste kuljetetaan pullotettavaksi.
Pullot kypsymässä |
Kierroksen päätteeksi maistelimme kolmea Charles de Cazanovan shampanjaa. Arlequin, joka oli kuiva kaikista kolmesta rypäleestä koottu juoma, Rose-shampanjaa ja vintage 2006. Vintage oli ehdottomasti parasta. Kannattanee siis jatkossa hankkia edullisemmilta merkeiltä vintage-laatuisia viinejä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti