maanantai 22. huhtikuuta 2013

Irish coffee & swing


Yövyimme Kööpenhaminassa hotellissa, jonka sai mahdollisimman halvalla ja läheltä asemaa. Hätäisellä päätöksellä valitsimme Wake up Copenhagen. Hotelli oli siisti, huone pikkuruinen ja suihku läpinäkyvä. Näköala 11. kerroksesta oli kuitenkin varsin vakuuttava. Hotelli sijaitsee rumalla virastotaloalueella, mutta Tivolille (ja samalla rautatieasemalle) on alle kilometrin matka.

Päätimme viettää tuloillan Tivolissa. Muistelimme, että viime reissulla menimme sinne hiukan ennen sulkemisaikaa, joten iloittelu jäi puolinaiseksi. Tällä kertaa hurvittelimme koko rahalla.

Sisäänpääsy Tivoliin oli 15 € luokkaa ja lauantai-iltana se kannatti. Kävimme syömässä ravintolassa, jonka nimeä en muista. Valitettavasti keittiössä oli jokin ongelma ja odotimme ruokaa n. 45 minuuttia. Pihvi, ranskalaiset ja bearnaise-kastike ei voi mennä kovin pahasti vikaan, joten ruoka oli mahan täyttävää. Nappasimme churrot jälkiruuaksi kojusta ja ne kädessä kävelimme ympäri Tivolia hyvin eskapistisissa tunnelmissa. Käytän näin hienoa sivistyssanaa lähinnä siksi, että Matti käyttää sitä ja on selittänyt, mitä sana tarkoittaa.

Illan parasta antia oli Irish coffee-muki kädessä istuminen valaistulla kentällä ja täyden swing-bändin musiikin fiilistely. Illan viimeisteli Tivolin ilotulitus, jonka katselimme hotellihuoneen ikkunasta. Elämä voisi olla huonompaakin. Satumainen kaupunki!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti