lauantai 27. huhtikuuta 2013

Louvren sijaan HCB

Olen ollut nyt muutaman päivän flunssassa, joten ajatus jonottaa taas (ranskalaiset tuntuvat olevan kaikenlaisessa lipunmyynnissä käsittämättömän tehottomia) jonnekin tuntui ylitsepääsemättömältä. Olimme harkinneet Louvreen tai Orsayn museoon menoa, mutta päätimme tehdä toisin.

Montparnassella Gaitên metroaseman lähellä on Foundation of Henri Cartier-Bresson. Cartier-Bressonia sanotaan nykyisen kuvajournalismin isäksi ja hän on valokuvannut esimerkiksi Espanjan sisällissotaa.

Näyttelyn kaksi alinta kerrosta oli Howard Greenbergin kokoelmasta ja ylin kerros oli koottu ennen Henri Cartier-Bressonin kuolemaa
hänen itse valitsemistaan töistä.

Näyttelyn jälkeen etsimme Edgar Quinet-aseman lähellä olevaa Les Artistes du Marché de la création de Paris Montparnasse-tapahtumaa, jossa taiteilijat myyvät ja esittelevät töitään. Sitä ei löytynyt, mutta löysimme torin. Hotelilla paljastui, että tuo pitkäniminen tapahtuma onkin sunnuntaisin.


Tori oli täynnä kaikenlaisten ruokien, vaatteiden ja pienen tavaran myyjiä. Hedelmä- ja vihannestiskit olivat uskomattoman suloisia, kalatiskit täynnä ties mitä eläviä merikrotista kotiloihin. Lihakauppialta pystyi ostamaan erilaisia ruhon osia, näin jopa kokonaisena paistetun porsaan.

Ostimme lounaan mukaan ja kävelimme Montparnassen tornin juurelta lähelle omaa hotelliamme, jossa on pieni, viehättävä puisto. Vaikka aurinko ei lämmittänyt, oli mukavaa syödä ulkona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti