maanantai 29. huhtikuuta 2013

Maailmassa on virhe

Ollapa Ranskassa ja menettää makuaisti... no, niin on käynyt! Tuloiltana maistoin vielä vienosti shampanjan katedraalin viereisessä puistossa, mutta iltaruualta en enää juuri mitään. Söimme hotellin, Hotel de la Paix, ravintolassa. Se löytyi Michelin-sivustolta ja oli näppärästi käsillä.

Ravintolassa oli äyriäisallas, josta sai tuoreita ostereita, hummereita ja muita mereneläviä. Söimme Menu gourmandin: minulle alkuun raputartar ja Matille ostereita. Molemmat varsin hyviä (tässä vaiheessa maistoin vielä vähän). Pääruualla tilasimme molemmat ankkaa. Söin puolikkaan annoksen (en maistanut mitään, rakenne oli hyvä), Matti puolitoistaisen. Jälkkäriksi minulle sitruuna-torttu (maistoin vähän sitruunaa) ja Matille vadelmaa&rapeaa valkosuklaata, joka kuulemma oli hyvää.

Tänään olen maistanut shampanjan maun hyvin! Ruokaa en kuitenkaan vielä maista kunnolla, joten päätimme olla uhraamatta rahaa syömiseen. Hotellin aamupalan jälkeen söimme seuraavan kerran illalla - pitsaa.

Ranskalaiset näkyvät pitävän makeasta. Patisseriet ovat pullollaan ihanan näköisiä leivonnaisia ja ravintolassa jälkiruuat ovat harvoin raikkaita, vaan kermaisia ja makeita. Pitseriassa Matti pyysi pitsojen jälkeen laskun. Tarjoilijalle tämä ei tullut kuulokaan, vaan hän toi meille jälkiruokalistat. "Maybe coffee with small delicates?" No, olihan se otettava.

Jälkiruuan jälkiruuaksi taas take-awaytä Notre-Dame Reimsin puistossa. Tällä kertaa Cave de sacresista mukaan tarttui Geoffroy.

1 kommentti: