maanantai 29. huhtikuuta 2013

Pikkukaupunkiin

Eilen ajelimme junalla Pariisista Reimsiin. Huimimmillaan pendolino pyyhälsi 320 km tunnissa. Junaan meno hotellilta oli tämän matkan toistaiseksi karmaisevin kokemus.

Kuvitelkaa kipeänä olo, jossa hengittäminen sattuu, räkä valuu nenästä ja jokainen yskäisy viiltää keuhkoissa. Lisätkää tähän Pariisin metro, kolmen viikon matkatavarat ja kylmä hiki. Eikä tässä vielä kaikki! Kokemukseen kuului myös metron vaihto Montparnasse-Bienvenüen asemalla, jossa oli muistaakseni neljät portaat. Kun pääsimme junalle totesimme, että istumme junan toisessa kerroksessa. Näytin niin onnettomalta, että Matti kantoi matkalaukut yläkerrokseen.

Reimissa nukuin hotellihuoneessa kolmisen tuntia. Ehdimme kuitenkin hiukan katsastaa kaupunkia päiväunien jälkeen.

Yllätyksenä tuli, että Reimsissä on katedraali. Se on miltei yhtä iso kuin Notre Dame ja on nimeltään sama. Katedraali on kuitenkin isoäitiinsä verrattuna sympaattinen (voiko sellaista sanaa käyttää puhuttaessa katedraalista?). Sympaattiseksi sen tekee etuovella nököttävä enkeli, jonka vinkeä ilme paljastaa Champagnen pääkaupungin maallisemman luonteen. Enkeli näyttää tietävän, että eilisiltana nautit shampanjaa ja hyvää ruokaa, eikä se tuomitse sitä lainkaan. Kerrassaan ihastuttava hahmo!




Ostimme katedraalin viereisestä shampanja-kaupasta take-away-shampanjan, Locret-Lachaud, ja Reimsin vaaleanpunaisia keksejä. Cave des sacresilla on nettisivut, kliklik, jonka kautta voi tilata juomia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti