maanantai 22. huhtikuuta 2013

Strangers in the night

Matkustamme interrail-kortilla, joka on voimassa 22 päivää, josta kymmenellä saa matkustaa. Tästä syystä meidän pitää täyttää ennen junaan nousua kunkin matkustuspäivän päivämäärä interrail-passiimme. Junamatka Kööpenhamina-Hampuri-Pariisi vei kaksi matkustuspäivää, 21.4. ja 22.4. 

Täyttelimme passejamme Kööpenhaminan asemalla ja huomasimme, että vaihtoaika Hampurissa Pariisin junaan on varsin lyhyt, 8 minuuttia. Kävimme kysymässä asiasta virkailijalta ja hän puisteli päätään "It`s the shortest time to switch in Hamburg." 

Virkailija kertoi plan B:stä. Jos myöhästymme Pariisin junasta (juna ei odota Kööpenhaminasta tulevia), voimme hypätä samalle raiteelle 10 minuuttia myöhemmin tulevaan junaan ja jäädä pois Göttingenissä, jossa taas pääsemme Pariisin junaan. 

Päivystimme siis ovilla kun juna saapui Hampuriin ja enempiä ihmettelemättä loikkasimme raiteelta 5 raiteelle 14. Tehokasta peliaikaa jäi vielä 2 minuuttia. Kannattaa kantaa hiukan kevyempiä laukkuja matkassa kuin oma jättiläismäinen matkapakaasini. 

Yöjuna oli hyvin mielenkiintoinen kokemus. Nukuin keskimmäisessä sängyssä kuuden hengen hytissä ja sänky oli tilava jos sitä vertaa magneettikuvauslaitteeseen. Yöunet jäivät hyvin katkonaisiksi. Suosittelen, että hankitte makuupaikan neljän hengen hytistä, jos mahdollista. 

Junassa tapasimme norjalaisen tytön, jonka nimeä emme tiedä! Hänen kanssaan istuimme ravintolavaunussa juoden punaviiniä ja kaljaa sekä hyppäsimme Hannoverin asemalle tupakalle (tupakoitsijat, nicoretet mukaan reilireissulle). Tyttö tuli kanssamme Pariisiin turisti-info-tiskille asti ja sitten tiemme erosivat. Kummallisia kohtaamisia. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti